Pénztojás

Pénztojás

Lassan itt a húsvét, és azt vettem észre, hogy kicsi fiam 8 évesen már kezd nagy lenni. Bár még biztosan nagyon örül majd a csoki tojásoknak, amiket hugaitól kap majd, én úgy gondolom nem lesz szomorú, ha a locsolásért tőlem egy kis pénzt kap. De csak úgy milyen lenne már, így elhatároztam tojásba rejtem a meglepit. Így született a pénz átadó tojás gondolata.

Szükséges anyagok:

  • filc anyag
  • cérna
  • díszítéshez hímző cérna, vagy gyöngyök

eszközök:

  • Varrógép (opcionális)
  • olló
  • papír, ceruza

Először rajzoljunk egy megfelelő méretű tojás formát. Érdemes félbehajtott papírra egy fél tojást rajzolni, és úgy kivágni, hogy szimmetrikus legyen.

Vedd elő a filc anyagot, és vágj ki belőle az előbbiekben elkészített minta segítségével, két darab tojás formát, majd az egyiket vágd ketté.

Az egyben maradt formát kedved szerint díszítheted. Én hímzéssel készítettem rá virágot, a szárait szár öltéssel, míg a virág részt francia csomózással. De igazából a fantáziádra van bízva miként dekorálod.

Ezután összeállítjuk az elejét a két részből álló hátuljával. Igazítsd a részeket a megfelelő helyre, majd 1mm szélesen varrd össze a széleket. Ha nincs varrógép lehet kézzel is, akár pelenka öltéssel vagy kézi gépi öltéssel is. De sűrűn varrva a férc öltés is tökéletesen megfelel erre a célra, lényeg hogy szép egyenletes legyen.

El is készült a pénztojás 🙂 Mindenkinek jó Húsvéti készülődést. Ha szeretnél még ötleteket nézd meg tavalyi bejegyzésem, ahol dekorációkat készítettem.

Comments are closed.
A kódot a vágólapra másoltad.