Mindig van valami…

Mindig van valami…

Ismeritek az érzést, mikor a világ is össze fog ellenetek? Velem pont ez történt az elmúlt héten.

Nagyon ritkán jutok oda, hogy magamnak is készítek valamit, valahogy mindig fontosabbnak érzem elkészíteni a gyerekeknek a cuccokat, vagy lakásba kiegészítőt stb. De most rá kényszerültem, hiszen a most hétvégi esküvőre szerettem volna ha „anya-lányai szettben” jelenhetnénk meg.

Kezdjük az elején. A nadrágomat rendben el tudtam készíteni, annak ellenére, hogy a slicc varrása továbbra sem erősségem, de majd gyakorlom a technikát. Meg persze az is okozott némi fejtörést, hogy sikerült a kelleténél kevesebb anyagot vennem, így láthatatlan részeken, mint belső öv és a zseb nem látható részén, hasonló tulajdonságú de másik maradék anyagot használtam.

No de a póló…..Erre kb. 1 max. 2 napot szántam, ami normál esetben elegendő is. Végül be is tartottam az időt, de a szabásnál nem gondoltam át rendesen így a póló felső részét két -féle anyagból készítettem. Elöl pamutos jersey, hátul pedig maradék rózsaszín muszlin anyagot használtam. Ez egy elég meredek döntés volt, hiszen a jersey és a muszlin nyúlása erősen különbözik. Az előbbi minden irányba rugalmas, az utóbbi pedig egy irányba se (esetleg ha 45 fokosan szabom ki a darabot) Szóval a varrása is izgalmasnak ígérkezett, bár a lányok pólóján már volt szerencsém megküzdeni ezzel (ott az ujjak készültek muszlinból)

Az első akadály leküzdése után rögtön jött a következő a próba anyagon….. Az én csodás 14 éve tökéletesen működő, jersey-t is játszi könnyedséggel varró, imádott Janome csoda masinám, úgy döntött, el kezd rosszalkodni. Ez idáig nem látta műszerész, talán épp itt az ideje. Hiába állítgattam szálfeszességet, felső szálnál és a bobinon is érdemi eredményt nem sikerült elérni. Jönne a következő gondolat, hogy talán lockal meg is varrhatnám, hiszen arra való. De arról meg tudni kell, hogy randizott egy gombostűvel, azóta a kések nem igazán szeretnek egynél több réteget kaszabolni.

Végül még is a lock lett a megoldás. Szerencsére ennél a modellnél mindössze 7mm varrásráhagyást hagytam, így úgy varrtam végig a lockkal, hogy nem volt szükség anyag vágására.

A végeredmény a képeken látszik.

Végül sok hűhó semmiért, hiszen a fiam, a lányaim és én is lebetegedtünk, a férjem (aki a tanú lesz) az egyedüli, aki még talpon van 😀 No nem baj 😀 a rucik csinik, kényelmesek, és szerintem nem kell alkalom ahhoz, hogy kiöltözzünk.

Varrásnál szerintem nagyon fontos, hogy probléma esetén ne keseredjünk neki, és ne dobjuk félre addigi munkát. Mindig van megoldás!

Comments are closed.
A kódot a vágólapra másoltad.