Igazság Ligája ing II.-Vetex

Igazság Ligája ing II.-Vetex

Ismeritek az érzést, mikor bár minden vágyad, hogy haladj az aktuális projekteddel, még is csak úgy készül, mint Luca széke?

No én most pont így vagyok, és az alkalom amire még 3 ruha készülne vészesen közeleg. Cosplayes koromból jól ismerem ezt az érzést, így biztos vagyok benne, hogy az utolsó pillanatra, minden öltés a helyére kerül.

Miután elvégeztem az avatást a pamutvásznon, megszáradt és szépen kivasaltam forró gőzzel, majd felfektettem a darabokat a megfelelő módon és kiszabtam.

Ezzel még nem értek végett az összeállítás előtti előkészületek. A kicsinyített ábrán, amin a darabok szerepelnek, pár rész világos szürkével van megjelölve. Ez azt jelenti, hogy ezeket a részeket ragasztós közbéléssel vagyis vetexel, ki kell keményíteni.

A megadott részekből eltávolítottam a gombostűket, majd ráhelyeztem a vetex ragasztós oldalára, úgy, hogy a fonák oldala nézzen a ragasztó felé. Rá gombostűztem a darabokat, és egyesével kivágtam. Így tuti akkora lesz mint a darab amire felvasalom. (Vasalásnál, ha így csináljátok arra ügyeljetek, hogy ne maradjon gombostű az anyagban.)

A vasalót közepes hőmérsékletűre állítottam, de vetex vásárlásánál érdemes érdeklődni, mi a gyártó által ajánlott hőfok.

Mikor vetexet vasaltok fel, ne húzogassátok a vasalót, csak szépen „felemelitek-ráhelyezitek” módon lapogassátok, így elkerülhető, hogy elmásszon a ragasztandó részről.

Comments are closed.
A kódot a vágólapra másoltad.