Igazság ligája Ing I.

Igazság ligája Ing I.

Ahogy közeleg a nyár, egyre kevesebb réteg ruhát húznunk magunkra és a gyerekeinkre. Azonban a nyár általában jó időszak a különböző családi események megtartására is, mint például az esküvők.

Persze a mostani pandémiás időszakokban, nehéz elhinni, hogy még lehet normális nyarunk, én azonban annak a híve vagyok, hogy a felhők fölött mindig süt a nap. A következő időszakban gyerekeimnek készítek alkalmakra felvehető, kissé bolondos ruha darabokat, és ezekből készítek bejegyzéseket.

Elsőnek a fiamnak készítek egy rövid ujjú pamut inget. Ez a lezser darab igazán könnyed viselet lehet egy esküvőn is, bár a mintáját biztos ami biztos egyeztettem a menyasszonnyal 😉

A legelső lépés, amit minden természetes szálas anyagnál (mint pamut, viszkóz, len….stb.) el kell végezni az az avatás. Sajnos sokan félre értelmezik, és úgy gondolják, hogy az avatás egyenlő a mosással, amivel a kemikáliákat eltávolítjuk. Természetesen nem árt, ha ki megy minden rovar ölő és penész elleni szer, de az avatásnak más a feladata.

Hagyományosan az avatás alatt azt a folyamatot értjük, mikor az anyagot széthajtva kiteríted a kádban vagy egy nagy lavórban, és olyan forró vizet engedsz rá, amit már nem bírnál a bőrödön elviselni. Az anyagot addig hagyod benne míg a víz ki nem hűl, majd felakasztod, és kiteríted, hogy szépen lecsöpögjön. Ezután vasalod és szabhatod is.

Ezt azért kell elvégezni, mert a természetes szálas anyagok a hő hatására érik el végleges formájukat. Ha avatatlanul varrsz belőle, jó eséllyel az első mosás alkalmával a csodás terméked formáját veszíti.

Szóval ma én ezzel kezdtem az ing elkészítését. A menyasszonnyal pedig a szuperhősös minta miatt egyeztettem, de jó fej, mert felőle akár pólóban is lehet abban érzi jól magát. <3 Azért adjuk meg a módját, hiszen nem minden napi esemény egy esküvő. <3

Comments are closed.
A kódot a vágólapra másoltad.