Lock vagy nem lock?

Lock vagy nem lock?

Kezdő varrók, akik életük első gépét keresik, gyakran belefutnak a „Lock” nevű gépbe. Sokan javasolják, ha kifejezetten jersey vagy egyéb elasztikus textillel szeretne a későbbikben dolgozni.

Valóban nagyon hasznos, de sajnos ha csak egy gépre van keret, inkább egy olyan gépet érdemes keresni, amelyik rendelkezik kifejezetten sztreccs programmal, mert az jó eséllyel jól viszi majd az elasztikus anyagokat.

Ha viszont a géped mellé keresel egy lockot, mindenképpen jó döntés, hiszen nem csak szebb eldolgozást, és gyorsabb munkát nyersz vele, egyéb műveleteket is végezhetsz segítségével.

Most össze gyűjtöttem nektek egy pár videót, ami kifejezetten a Singer 14SH 754-es gép használatához nyújt segítséget. Ha jól emlékszem ezt a gépet szokták a Lidl-ben árulni, de voltak már rossz visszajelzések az ottani gépekről. Ha komolyan szeretnél ilyet, keress fel egy szaküzletet, nem fogod megbánni.

Rögtön az első, melyben megmutatják, hogyan fűzd be a gépet helyesen.

Ez a technika kifejezetten hasznos lehet organza függöny varrásánál vagy tüll ruha aljának eldolgozásához.

Itt a lapos díszítővarrást nézhetitek meg. Például egy raglán ujjú pulcsinál nagyon jól mutat egy ilyen varrat a varrásvonalon

Érdemes a leírást átbogarászni, rengeteg mindenre jó egy lock gép, de nem tud egy sima varrógépet helyettesíteni.

Comments are closed.
A kódot a vágólapra másoltad.