Ikertű befűzése és varrás

Ikertű befűzése és varrás

Biztosan nézegetted már a pólók ujját, és alját. Érdekes varrásképe van, melynek egyik oldalán két varrat fut párhuzamosan, a másik oldalán pedig egy bonyolult hurkolás figyelhető meg. Ezeket egy un. Fedőzőgéppel készítik, amit ugyan meg lehet vásárolni otthonra is, de nem kis befektetés.

Ha még is szeretnéd, hogy a te ruháid ujjai és alja hasonlóan legyenek felvarrva, elegendő lesz egy ikertűt vásárolni háztartási varrógépedhez. Ebből is, létezik többféle vastagságú, mint a sima varrógéptűknél, tehát itt is érdemes figyelembe venni, milyen anyagot akarsz vele varrni.

A videómban megmutatom, hogyan is működik ez gyakorlatban.

FIGYELEM! A legtöbben bele esnek legalább egyszer abba a hibába, hogy cikk-cakk öltésen marad a gép beállítása, és így kezd varrni ikertűvel. Garantált törés, de minimum elhajlás a jutalma egy ilyen akciónak. Ezért javaslom ikertűvel való varrás előtt még egyszer nézz rá a beállításokra.

Ha tetszett a bejegyzés kövess a Rongybaba blog Facebook oldalán, vagy lépj be a Gyermekruha Szabás-varrás csoportba, ahol megoszthatod velünk műveidet, vagy felteheted kérdéseidet.

Comments are closed.
A kódot a vágólapra másoltad.