5 cafat nyelő ötlet

5 cafat nyelő ötlet

Biztos ismered az érzést. Veszel egy szép mintás anyagot. Az is lehet, hogy egy designer textilről van szó. Elkészíted belőle a megálmodott darabot, és közben akárhogy ügyeskedsz néha leesnek nagyobb darabkák. A végén pedig tuti marad 10-20 cm széles maradék. Kidobni fáj, hát megtartod a textil tárolódban. Ez így megy időről-időre, mire felgyűlik egy nagy adagnyi apróságoknak való darabocska.

A következőkben ezeknek a felhasználására sorolok fel néhány lehetőséget.

1. Mosható sminklemosó

Mind amellett, hogy nagyon hasznos, rendkívül gyorsan el is készíthetőek ezek a kis korongok. Igényesen kivitelezve, szép és praktikus zsákban kifejezetten kedves ajándék is lehet olyannak, aki rendszeresen sminkel.

2. patchwork

Ha rengeteg pamutvászon maradékod van, válogass összeillő színeket, vágd fel megfelelő formákra és varrd össze. Persze ez a technika több ennél, és igazán csodás minták alkothatóak vele. Ez igazán sok anyag maradékot el tud nyelni.

3. Barbie ruha

A Barbienak sosincs elég ruhája. Szerencsére méretéből adódóan nem igényel sok anyagot, így a maradékok pont megfelelnek erre a célra.

4. spybag

https://pin.it/2iLVsai

Ez a cuki játék, legkönnyebben kis filc maradékból készíthető el. Formájának csak a képzelet szab határt.

5. Gyerek bugyi varrás

https://www.rongybaba.hu/2021/01/bugyi-remake-ii/

A pamut- vagy pamutos jersey maradékok kiválóan megfelelnek erre a célra. Ezen a linken ráadásul egy szuper ingyenes minta is van. A méretet nézzétek meg, elég nagyvonalú a korosztályokkal 😉

Ti mire használjátok az ilyen maradékokat? Ha van kedved írd meg a Facebook oldalon, vagy lépj be a Gyermekruha Szabás-varrás csoportba, ahol akár meg is mutathatod miket készítettél.

Comments are closed.
A kódot a vágólapra másoltad.