7 ok amiért érdemes varrni

7 ok amiért érdemes varrni

Sokan sokféle okból kezdünk el varrni. Van, akinek pusztán a házimunka része a különböző holmik javítása, másoknak viszont ez az önkifejezés egyik eszköze. Íme néhány ok, amiért érdemes megtanulni varrni.

1. Sok időt és pénzt spórolhatsz vele

Ugye milyen bosszantó, ha meg találod álmaid farmerját, de a lábszára kicsit hosszú? Ilyenkor vagy lemondasz róla, vagy keresel egy varrónőt (esetleg egy jó fej rokont), aki felvarrja neked. De mire időt szakítasz arra, hogy elvidd valahova, és amíg elkészül, addig sem tudod hordani. A munkadíjról már ne is beszéljünk. A nadrág felvarrása otthon is könnyen kivitelezhető és igen rövid időn belül meg van.

2. Kifejezheted egyedi stílusodat

Biztosan Ti is voltatok már úgy, hogy venni akartatok egy ruhadarabot, meg is volt az elképzelés milyen fazonú, milyen színű lesz, de sehogyan sem találtatok megfelelőt. Ha az ember lánya/fia megtanul varrni, sokkal egyedibb ruhatárat tud alkotni, ami a legtöbb esetben jobb minőségű lesz, mint a fast fashion boltokban kaphatóak.

3. Nem kell vadászni pont megfelelő méretű ruhadarabokat

Jellemzően a nadrágoknál szokott probléma lenni, hogy derékban csípőben tökéletes, de a szára rövid, vagy éppen hosszú. De ugyan így más darabokkal és fazonokkal is meggyűlhet a bajunk. Ha te magad készíted, az minden ponton olyan lesz ahogyan szeretnéd.

4. Meg mentheted régi kedvenceidet

Sokszor a ruhák használat során itt-ott elkopnak, esetleg sérülnek. Ezeket vagy javítani tudod varrással, vagy egy kis kreativitással át is alakíthatod valami egészen mássá.

5. Kialakíthatod saját kapszulagardróbodat

Kapszulagardróbot természetesen vásárolt holmikkal is kialakíthatsz, de egy általad készített darabokból álló készlet, egyedibb és tartósabb is lehet.

6. Egyedi játékokat készíthetsz

És ehhez nem feltéten kell anyagot vásárolnod, kinőtt baba ruhákból szuper emlék maci készíthető, de akár plüssök, Spybag is készíthető egy-egy megunt vagy ruhaként már nem működő darabból.

7. Könnyen és megfizethető módon új hangulatot varázsolhatsz otthonodba

Bizony sokba kerül a függöny varratás, és a díszpárna huzatok sem a legolcsóbbak. Ezek jellemzően egyszerű darabok, (bár a függönyhöz nem árt egy kis gyakorlat) amiket kezdő varrók is kipróbálhatnak.

Te miért kezdtél el varrni? Ha van kedved írd meg bátran, akár a Gyermkeruha szabás-varrás csoportban, akár privát az info@rongybaba.hu címre.

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következőről kövess a Rongybaba bolg Facebook oldalon, vagy csatlakozz a Gyermekruha szabás-varrás csoporthoz.

Comments are closed.
A kódot a vágólapra másoltad.