Bugyi “remake” I.

Bugyi “remake” I.

Biztos sokan tapasztalták már, hogy megveszik a drága gyerek bugyikat, de az pár használat után elnyúlik, a gumi szét megy…stb.

Gondoltam egy nagyot, és lányom egyik szétment, csúnya bugyiját szétkapva megpróbálok varrni egyet, kicsit jobb anyagból.

Ebben a részben bemutatom, hogyan lesz nekem a régiből mintám az újhoz.

Szükséged lesz

  • kicsi, hegyes ollóra
  • bontóra (vagy gomblyuk vágó)
  • ceruzára
  • papírra
  • vonalzóra
  • papírvágó ollóra
  • és egy kis türelemre 😉

Első lépésként elkezdtem lebontani a gumikat, majd szét bontottam az oldal varrásokat, és végül az üleprészen lévő bevarrást is szét szedtem. A bontás során érdemes megfigyelni, mi-mivel volt összevarrva.

Ezután jön a trükkös rész. Meg vannak a darabjaink, a gumik minden szétszedve. Ekkor szembesülhetsz azzal amivel én. Ez a bugyi úgy szét van már nyúlva, deformálódva (vagy talán sose volt szabályos) hogy ebből bizony neked kell kihoznod a szimmetriát. Mielőtt tovább mennél, javaslom vasald ki a darabokat, a könnyebb kezelhetőség érdekében.

Először az üleprészt hajtottam félbe. Az még elég korrekt formában volt. Az eleje és a hátulja félbehajtásánál azt vettem figyelembe, hogy az üleprészhez csatlakozó oldalak megegyezzenek.

Miután minden darabot félbehajtottuk és nagyjából látjuk a formát, amit kapni szeretnénk elővesszük a papírt, ceruzát. Egy gyerek bugyihoz (kb 4-5 éves) elegendő egy sima A4-es lap is. A darabok hajtott részét a papír szélére igazítjuk majd körbe rajzoljuk. Itt figyeljünk, hogy az eleje oldal és a háta oldal egyforma méret legyen. A felrajzolt darabokon még ellenőrizd, hogy az üleprészek megegyeznek a bevarrandó üleprészek megfelelő oldalával.

Ha minden stimmel, tá-dáááám! Kész is a szabásmintád. Ha nem akarsz lemaradni az összevarrás menetéről, kövesd az oldalam Facebookon, vagy lépj be a Gyermekruha szabás-varrás csoportba, ahol szívesen válaszolok felmerülő kérdésekre.

Comments are closed.
A kódot a vágólapra másoltad.