Csizmabélés készítése

Csizmabélés készítése

Mikor jönnek a hidegebb időszakok, mindig bajban vagyok, milyen cipőt adjak a gyerekeknek. Ha esett az eső a sport cipő (átmeneti cipő) már kevés, hiszen úgy is belerongyolnak az összes pocsolyába. A csizma azonban már esetleg túl szellős. A hótaposó meg jó, ha egy évben 2-3 napig aktuális.

Erre a problémára kerestem megoldást, mikor eszembe jutott, mi lenne ha bélelném a gumicsizmát. A gyerekek szeretik, mert nem fázik a lábuk és belemehetnek továbbra is (majdnem) minden pocsolyába.

Hozzávalók:

  • Némi polár anyag maradék (vagy valamilyen melegebb anyag)
  • Varrógép
  • gombostű
  • skicc papír
  • cellux
  • (Esetleg maszkoló szalag)
  1. Mosd meg a csizmát, és rajzold körbe a talpát a skicc papíron.
  2. Vond be csizma felső részét, orrát skicc papírral (maszkoló szalaggal). Ha papírt használsz ragasztószalaggal rögzítsd,
  3. rajzolj a képen látható módon egy vonalat amely elválasztja a csizma felsőrészét az orrától. Ez lesz a varrásvonal. És egy másikat a csizma szárának a hátsó részén.
  4. Vágd le a papírt a „varrásvonalak” mentén.
  5. A kapott formákat rögtön használhatod mintának, de elég csálé. Így én inkább javaslom, hogy mind az orra-, mind pedig a szára részét hajtsd félbe és határozott vonalakkal másold át egy félbe hajtott papír darabra.
  6. Adj a kapott mintákhoz varrásszélességet (max 1cm, de 0,5 is elég)
  7. Duplán hajtott polár anyagból szabd ki a részeket, a talppal együtt.
  8. Varrd az orr részt a helyére, Tisztázd össze cikk-cakk öltéssel a varrásszélességet (ha 1 cm hagytál, érdemes 0,5-re levágni)
  9. Varrd össze a csizma hátsó varrásvonalát. Tisztázd össze cikk-cakk öltéssel a varrásszélességet (ha 1 cm hagytál, érdemes 0,5-re levágni)
  10. Ezután varrd a talpat is az egész aljára. Tisztázd össze cikk-cakk öltéssel a varrásszélességet (ha 1cm hagytál érdemes lehet 0,5-re levágni)

És már kész is a csizma bélése. Használjátok egészséggel.

Ha tetszett ez a bejegyzés és nem szeretnél le maradni a következőről, kövess engem facebookon. Ha segítséget kérnél, vagy meg mutatnád másoknak hogyan sikerült lépj be a csoportomban, ahol a felmerülő kérdésekre is szívesen válaszolok.

One thought on “Csizmabélés készítése

Comments are closed.

Comments are closed.
A kódot a vágólapra másoltad.